Fokker kattenvoer

Fokker kattenvoer

Fokker kattenvoer is samengesteld door kattenvoer deskundigen én met medewerking van mensen uit de praktijk. Met als doel: het creëren van de meest optimale voeding voor de kat in elke fase van zijn leven. Daarom bevatten de voedingen van Fokker uitsluitend de allerbeste ingrediënten. Alleen dan kan worden gegarandeerd dat de voeding zich op het hoogste niveau bevindt. Wij rekenen net als u op een lang en gezond kattenleven. Met Fokker kattenvoer legt u daarvoor de basis.

fokker kat
Eiwitten
Hoogwaardige eiwitten zijn belangrijk voor een gezonde groei, de vorming van stevige botten én aan een glanzende vacht. Tevens ondersteunen ze de natuurlijke weerstand van de kat. De door Fokker gebruikte eiwitten, afkomstig van gevogelte en lam, bevatten een optimaal gehalte aan essentiële aminozuren, waaronder taurine. Een tekort aan deze aminozuren kan hartafwijkingen of zelfs blindheid veroorzaken.

 

Vetten
Vet is de voornaamste bron van essentiële vetzuren en ook de voornaamste energiebron. Fokker kattenvoer bevat hoogwaardig gevogeltevet, rijk aan linolzuur, waardoor tevens een hoge smakelijkheid wordt bereikt. Door een optimale verhouding omega 6 en omega 3 vetzuren (5:1) wordt een zachte huid en een glanzende vacht bevorderd. Tevens dragen deze vetzuren bij aan een verhoging van de weerstand van uw kat.

fokker kattenvoerKoolhydraten en voedingsvezels
Als koolhydraatbron worden hypo-allergene kwaliteitsgranen als maïs en rijst gebruikt. Rijst is een excellente bron van zeer licht-verteerbare koolhydraten. Maïs, rijk aan calorieën en eiwit is ideaal voor een goede voeding, omdat het energie en weerstand geeft.

Fokker kattenvoer bevat een optimaal gehalte aan voedingsvezels. Deze vezels zijn voornamelijk afkomstig uit bieten. Bietenpulp is een natuurlijke bron van ruwe celstof met een optimale verhouding van oplosbare en onoplosbare voedingsvezels. Zij zorgen ervoor dat het verterings-proces gereguleerd wordt en het maag- en -darmkanaal gezond blijft.

Mineralen en sporenelementen
Dit zijn wezenlijke bestanddelen voor het skelet en het bewegingsapparaat van de kat. Zowel bij een gebrek, als bij een overschot, treden zeer snel fouten en tekortkomingen op in gebit, botten, banden en pezen. Het mineraal magnesium speelt een belangrijke rol bij de urinehuishouding van de kat. Een optimale dosering helpt het gevreesde blaasgruis (FUS) te voorkomen. Een aantal sporenelementen zijn van groot belang als bestanddeel van lichaams-stoffen, zoals hormonen en enzymen.

voedingswijzer fokker kattenvoeding voedingswijzer fokker kattenvoeding

 

 

 

Vitaminen
Vitaminen zijn het smeermiddel in het stofwisselingsproces van het lichaam. Iedere vitamine heeft zijn eigen taak en daarom is het belangrijk dat vitaminen in de juiste verhouding tot elkaar staan. Katten kunnen vitaminen niet zelf opbouwen en deze moeten daarom in de voeding aanwezg zijn. De vetoplosbare vitaminen A, D en E worden voorzover niet nodig in het lichaam opgeslagen. Daarom is de exacte dosering erg belangrijk. Een juiste hoeveelheid vitaminen zorgt voor algehele fitheid en vitaliteit.

L-carnitine
L-Carnitine speelt een belangrijke rol bij de vetverbranding in het -lichaam. Door hechting aan vetzuren wordt L-carnitine getrans-porteert naar het celgedeelte dat zorgdraagt voor omzetting van vet in energie. Dit leidt tot bruikbare energie voor de spieren (met een -compacte spiermassa tot gevolg), maar ook voor o.a. Het hart en de lever.

Inuline (fructo-oligosacchariden)
Als stimulans voor de darmen bevat Fokker inuline. Dit is een zgn. Fructo-oligo saccharide (FOS). De bijzondere eigenschap van dit -ingrediënt is dat het een goede darmflora stimuleert en verteringsstoornissen helpt voorkomen. Inuline ondersteunt de positieve melkzuur- en bifidobacteriën in de darmen, terwijl ziektever-wek-kende kiemen worden afgeremd.

Lecithine
Lecithine is een natuurlijk voedingselement dat de vetstofwisseling ondersteunt.Door de zgn. Emulgerende werking van lecithine -worden de vetten beter verteerd. Als gevolg van de goede vertering van vetten zijn deze beschikbaar voor belangrijke functies binnen het -lichaam, zoals het transport van de essentiële vitaminen A, D en E.

Fokker kattenvoer is absoluut vrij van genetisch -gemanipuleerde ingrediënten. Tevens bevat Fokker geen kunst-matige geur-, kleur- en smaakstoffen.
Fokker premium kattenvoeding voldoet volledig aan alle eisen die zijn opgesteld door de AAFCO, NRC en FEDIAF (Federation Européenne De L’industrie des Aliments pour animaux familiers) -Productie vindt plaats onder certificering van HACCP, GMP pet food en IFS.