verschil geperste brok geexpandeerde brok -

verschil geperste brok geexpandeerde brok

verschil geperste brok geexpandeerde brok

verschil geperste brok geexpandeerde brok Het verschil geperste brok geexpandeerde brok is hoofdzakelijk de temperatuur bij het productieproces. Tijdens het expanderen loopt de temperatuur tijdens het maken van het hondenvoer in korte tijd op tot  boven de 100°C. Hierdoor wordt het hondenvoer zo goed als gebakken en ontstaan de krokante hondenbrok.

geperste brok Bij het persen van een hondenbrok  loopt de temperatuur niet hoger op dan maximaal 75°C.

 Geperste brokken zijn vaak in een staafjes vorm.

 

 

In de beginfase van het  expanderen deed men dit om de verteerbaarheid van de koolhydraten (granen) te verhogen. Maar omdat de granen nu vooraf geëxtrudeerd kunnen worden en de verteerbaarheid van de overige grondstoffen (eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en sporenelementen) niet verhoogd wordt door expanderen of extruderen, is deze productiemethode overbodig en (ons inziens) zelfs als negatief te beoordelen. Zoals reeds gezegd, loopt de temperatuur tijdens het expandatie-/extrudatieproces zeer hoog op. Dat dit negatieve effecten heeft op bepaalde grondstoffen is ook vanuit de humane voeding algemeen bekend

een voorbeeld van een geperste brok is o.a. Farm Food hondenvoer

Wij horen ook graag uw ervaringen

Uw Commentaar